Ce se întâmplă dacă bei zilnic smoothie. Impactul pe care îl poate avea asupra sănătății

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 4 noiembrie 2023, 06:32

Smoothie-ul este un preparat hrănitor și ușor de obținut, care se servește rece. Acesta reprezintă o modalitate eficientă și rapidă de a include în dietă legume și fructe. Citește ce se întâmplă dacă bei zilnic smoothie și ce impact poate avea asupra sănătății.

Reclamă

Smoothie-ul are o textură densă și, de obicei, are la bază un lichid, cum ar fi apa, laptele vegetal sau un produs lactat. În acesta se adaugă un amestec de fructe și legume, iar toate ingredientele se zdrobesc într-un blender.

Ce se întâmplă dacă bei zilnic smoothie

Printre cele mai frecvent incluse ingrediente în smoothie-uri se regăsesc: morcovi, sfeclă, avocado, ovăz, iaurt, lapte, lapte vegetal, iaurt vegetal, semințe de chia, semințe de in, scorțișoară, miere, stevia, mere, merișoare, nuci, curmale, sirop de arțar sau turmeric.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, există mai multe tipuri de smoothie-uri, în funcție de conținutul acestora. Majoritatea acestor preparate se încadrează în 3 mari categorii: smoothie-uri verzi, smoothie-uri din fructe și smoothie-uri proteice.

În plus, smoothie-urile pot susține sănătatea creierului. Acestea reprezintă o modalitate ușoară și rapidă de a prepara și consuma mai multe alimente. Poți include cu ușurință o varietate de: vitamine, minerale, fibre și antioxidanți în alimentație, într-o formă convenabilă, care se digeră ușor.

Reclamă

Pot sprijini gestionarea unei greutăți optime

Dacă te întrebi ce se întâmplă dacă bei zilnic smoothie, gândește-te la consumul care poate fi controlat prin calcularea exactă a unei porții. Smoothie-urile bine echilibrate te pot ajuta să simți senzație de sațietate pe termen lung și pot reduce probabilitatea de a mânca gustări mai puțin nutritive pe parcursul zilei. În plus, densitatea de nutrienți a smoothie-urilor poate contribui la asigurarea nevoilor nutriționale. Poate diminua pofta de a consuma alimente care îți pot influența sănătatea într-un mod negativ.

Pot preveni deshidratarea

Un smoothie reprezintă o modalitate eficientă de a evita deshidratarea, conform Pure Green. Componenta sa lichidă te menține hidratat. Iar electroliții prezenți în multe fructe și legume te pot ajuta să-ți susții echilibrul funcțiilor din organism.

Pot îmbunătăți sănătatea digestivă

Când vrei să știi ce se întâmplă dacă bei zilnic smoothie, ia în considerare că bacteriile benefice prezente în intestin se dezvoltă datorită aportului de fibre. Poți obține fibre doar dacă mănânci produse vegetale. Persoanele care consumă mai multe alimente vegetale diferite pe săptămână pot avea un microbiom intestinal mai diversificat decât cele care consumă mai puține.

Reclamă

Atunci când îți asiguri aportul zilnic de fibre, acest obicei îți poate sprijini digestia și-ți poate susține sănătatea intestinală. În plus, zdrobirea fructelor și legumelor le distruge structura celulară. Astfel, face ca organismul să le absoarbă mai ușor substanțele nutritive.

Pot întări imunitatea

Fructele și legumele pot fi stimulente naturale ale imunității, mai ales cele cu un conținut ridicat de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A și vitamina C. O rețetă de smoothie, care include alimente nutritive, cum ar fi: citrice, căpșuni și ananas, îți poate sprijini sistemul imunitar în sezonul răcelii și gripei.

Poți mânca prea multe zaharuri adăugate

Dacă vrei să știi ce se întâmplă dacă bei zilnic smoothie, amintește-ți că îți poate crește aportul de zahăr. Organismul poate depozita calorii repede în funcție de ceea ce este inclus în smoothie, potrivit Eating Well. Multe pot proveni din zaharuri adăugate.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
O femeie tânără toarnă chefir într-un pahar
Beneficiile consumului de chefir. De ce să-l adaugi în alimentație
Beneficiile consumului de chefir. De ce să-l adaugi în alimentație
Bucăți de ciocolată albă pe o masă din lemn
Ciocolata albă: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
Ciocolata albă: care sunt beneficiile și riscurile pentru sănătate
O femeie așează borcane cu murături pe o masă
Beneficiile consumului de murături. Cum îți pot completa dieta
Beneficiile consumului de murături. Cum îți pot completa dieta
Reclamă
PARTENERI
icon