Beneficiile cafelei din orz. De ce să o încerci și cum te poți bucura de efectele ei

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 29 ianuarie 2024, 06:34

Cafeaua din orz este o alternativă care se obține din boabe de orz prăjite. Aceasta se caracterizează printr-o aromă destul de similară cu cea a cafelei obișnuite, fără a conține cofeină. Citește despre beneficiile cafelei din orz.

Reclamă

Cafeaua din orz se aseamănă din multe puncte de vedere cu cafeaua tradițională. Este bogată în substanțe nutritive esențiale și poate asigura o serie de proprietăți medicinale, dacă o incluzi în alimentație.

Beneficiile cafelei din orz

Cafeaua din orz reprezintă o băutură preparată din orz măcinat. Aceasta este un înlocuitor util pentru persoanele sensibile la cofeină și poate fi o sursă bună de vitamine și minerale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sensibilitatea la cofeină se poate manifesta în diferite moduri, cum ar fi: nervozitate, ritm cardiac crescut și dificultăți de somn. Dacă alegi să consumi această băutură te poți bucura de gustul specific, fără a te confrunta cu potențialele efecte adverse ale cafelei obișnuite.

Diminuarea consumului de cofeină poate îmbunătăți calitate somnului, poate diminua anxietatea și poate sprijini sănătatea inimii. Din acest motiv, includerea cafelei din orz în dietă poate contribui la menținerea unui stil de viață sănătos.

Reclamă

Are proprietăți antioxidante

Cafeaua din orz are proprietăți antioxidante. Antioxiodanții sunt compuși, care pot neutraliza moleculele instabile denumite radicali liberi. Radicalii liberi pot cauza deteriorarea celulelor și pot contribui la apariția stresului oxidativ. Astfel, antioxidanții pot diminua riscul de a dezvolta afecțiuni cronice și pot încetini procesul de îmbătrânire, potrivit Pangbenta.

Poate susține sănătatea inimii

Beneficiile cafelei din orz oferă o combinație de antioxidanți și proprietăți de scădere a colesterolului, care pot ajuta la susținerea sănătății inimii. Aceste două caracteristici contribuie la reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace.

Poate reduce inflamația

Cafeaua din orz poate avea proprietăți antiinflamatoare, care ar putea contribui la tratarea unor afecțiuni precum artrita sau alte boli inflamatorii. Inflamația reprezintă răspunsul natural al corpului la răni sau infecții, dar atunci când devine cronică, poate favoriza dezvoltarea a numeroase probleme de sănătate.

Reclamă

Poate îmbunătăți digestia

Cafeaua din orz conține concentrații ridicate de fibre. Fibrele ajută digestia deoarece adaugă volum scaunelor și sprijină mișcările intestinale regulate. În acest mod, contribuie la prevenirea constipației și a altor afecțiuni gastrointestinale. Mai mult, o dietă bogată în fibre poate susține dezvoltarea bacteriilor intestinale sănătoase.

Poate scădea nivelurile de zahăr din sânge

Beneficiile cafelei din orz includ scăderea nivelurilor de zahăr din sânge. Cafeaua din orz poate contribui la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce o face o băutură potențial benefică pentru persoanele cu diabet sau pentru cele cu risc ridicat de a dezvolta această afecțiune. Acest efect se datorează prezenței fibrelor solubile în orz, în special a beta-glucanului.

Poate scădea nivelul de colesterol

Orzul poate scădea nivelul de colesterol și poate fi util pentru persoanele care suferă de tulburări metabolice. În plus, orzul are capacitatea de a regla funcția intestinală, ceea ce poate facilita tranzitul intestinal și poate preveni problemele de la nivelul membranei mucoase, conform Caffe Corsini.

Poate diminua colesterolul din sânge

Printre beneficiile cafelei din orz se regăsește diminuarea colesterolului din sânge. Beta-glucanul din orz poate contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL, mai precis a colesterolului rău. Nivelurile ridicate ale colesterolului pot provoca acumularea de placă în artere, ceea ce crește riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace și accidente vascular cerebrale.

Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus

Concentrațiile ridicate de fibre din orz îți pot oferi senzație de sațietate pe parcursul zilei. Astfel, pot diminua șansele de a consuma alimente în exces sau de a lua gustări frecvente între mese deoarece pot reduce apetitul.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Condimente pentru vară. Cum îți pot sprijini sănătatea organismului
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Beneficiile consumului de dude. Ce efecte pot avea în corp
Legume pentru vară. De ce îți pot completa dieta
Legume pentru vară. De ce îți pot completa dieta
Legume pentru vară. De ce îți pot completa dieta
Reclamă
PARTENERI
icon