Unele alimente pot asigura efecte de scădere a căldurii organismului. Acestea pot fi incluse ușor în dietă sub formă de gustări simple sau ca ingrediente la prepararea a diferite rețete culinare. Citește despre alimente care pot reduce temperatura corpului.
O parte dintre alimentele pot fi mai utile atunci când afară este caniculă. Datorită compoziției lor bogate în compuși vegetali specifici, lichide și nutrienți, pot oferi o senzație de răcoare, care poate relaxa organismul și poate proteja împotriva simptomelor provocate de anotimp.
Alimente care pot reduce temperatura corpului
Este important să înveți să-ți organizezi alimentația în funcție de vreme și anotimp. Pe durata verii ai nevoie de alimente care pot scădea temperatura corporală și care pot fi eficiente pentru asigurarea unui nivel optim de hidratare.
Dacă vrei să înveți să-ți organizezi corect dieta, poți cere sfatul medicului sau al nutriționistului. Astfel, poți fi sigur că previi deficiențele sau excesul de nutrienți sau lichide și că urmezi o alimentație echilibrată, bogată în produse sănătoase.
Fructe citrice
Categoria fructelor citrice include: lămâi, portocale și lime. Acestea pot oferi surse importante de apă și vitamina C. Pot reduce temperatura corporală și pot crește nivelurile de energie din organism. Datorită vitaminei C, pot întări sistemul imunitar și pot preveni afecțiunile dermatologice.
Totodată, consumul regulat de portocale poate diminua grăsimea de pe abdomen deoarece poate contribui la scăderea: colesterolului, grăsimii viscerale și grăsimii abdominale. În plus, poate susține hidratarea pielii datorită conținutului bogat în apă.
Castraveți
Castraveții asigură cantități ridicate de fibre, care pot ajuta la gestionarea constipației. Constipația este o tulburare digestivă frecvent întâlnită vara deoarece temperatura corporală crește, ceea ce poate elimina mai rapid lichidele, ceea ce poate împiedica hidratarea.
Ceapă
Ceapa se regăsește printre aceste alimente care pot reduce temperatura corpului. Aceasta conține o sursă importantă de quercetină, o substanță cu proprietăți antialergice și acțiune antioxidantă, potrivit The Economic Times. Ceapa are proprietăți antibacteriene, de aceea poate fi eficientă în ameliorarea tusei și a altor simptome asociate cu răceala.
Țelină
Țelina prezintă un profil nutritiv bogat în minerale esențiale, cum ar fi: calciu, magneziu, potasiu, zinc și fosfor. Această legumă este formată în proporție de 95% din apă, ceea ce poate ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare și poate avea un rol în detoxifierea organismului.
Lapte bătut
Laptele bătut conține vitamine, minerale și probiotice, care pot contribui la răcirea organismului pe parcursul verii. Din acest motiv, poate ajuta la menținerea sănătății sistemului osos și poate preveni tulburările digestive.
Mentă
Menta este recunoscută pentru capacitatea de a oferi o senzație de răcoare datorită conținutului bogat în mentol, conform Times Now News. Profilul nutritiv al acestei plante include: vitamina A, fier, folat (vitamina B9), mangan și fibre. Menta poate întări imunitatea și poate îmbunătăți sănătatea ochilor.
Suc din trestie de zahăr
Sucul din trestie de zahăr poate fi eficient în hidratarea organismului pe parcursul verii și-ți poate oferi niveluri ridicate de energie. Acesta poate ameliora inflamația din corp, poate acționa ca un antiseptic și poate fi folosit ca laxativ.
Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.