Rolul tatălui în familie: relația bărbatului cu copilul

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 11 martie 2023, 07:34

Rolul tatălui în familie se numără printre subiectele abordate în episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL. Doctorul Mihail Pautov și Urania Cremene au pus la dispoziție informații utile despre atribuțiile pe care le au bărbații în relația cu copilul lor.

Reclamă

În mod tradițional, bărbatul este considerat „stâlpul” familiei. Mulți sunt de părere că rolul acestuia este de a întreține casă din punct de vedere financiar, în timp ce femeia trebuie să se preocupe de treburile casnice.

Doctorul Mihai Pautov și Urania Cremene au lămurit lucrurile în ceea ce privește acest subiect dezbătut intens în parenting-ul modern. Specialiștii au explicat care sunt, de fapt, responsabilitățile unui tată în episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este rolul tatălui în familie

Deseori femeile sunt foarte atente la detaliile din jurul lor, motiv pentru care pun accent pe comportamentul partenerilor cu cei mici. Așadar, rolul tatălui în ceea ce privește relația cu copilul este foarte important pentru mame.

De asemenea, o altă responsabilitate a bărbatului este de a-și învăța copilul să se descurce de unul singur în viață.

Reclamă

De cele mai multe ori, femeile sunt foarte protective și grijulii cu micuții lor, fapt pentru care tatăl trebuie să ia inițiativă și să taie „cordonul ombilical” dintre mamă și copil.

O altă misiune a bărbatului în familie este de a-i îndruma pe cei dragi lui. De altfel, acesta are rolul să clădească și să ofere independență copilului.

Noi suntem construiți diferit, e normal. Noi, femeile, suntem orientate spre protecție, emoții, luat în brațe. Asta este rolul nostru, să hrănim emoțional. Pe când rolul bărbaților este să îndrume, să clădească, să creeze independența. Acest rol este foarte important.

– Urania Cremene
Reclamă

În urma celor prezentate mai sus se poate spune că tatăl contribuie la evoluția copilul încă de la o vârstă fragedă. Acesta trebuie să-l susțină pe cel mic de la primul pas până la cea mai serioasă decizie din viața lui.

Mai mult decât atât, bărbații au rolul de a-și ajuta copiii să se descurce din punct de vedere social. Cei mici trebuie să descopere lucruri noi pentru a se dezvolta sănătos în sânul familiei.

Timpul pe care tatăl îl petrece cu copilul ajută la consolidarea relației dintre ei. Chiar dacă bărbații nu sunt atât de preocupați de micuții lor în primele luni de viață, odată cu trecere timpului trebuie să fie din ce în ce mai prezenți în viața copilului.

Un bărbat trebuie să își încurajeze fiica sau fiul. De cele mai multe ori, cei mici obișnuiesc să facă ceea ce au învățat de la părinții lor. Așadar, este important să le oferim copiilor lecții ce îi vor pregăti pentru provocările vieții.

Încrederea și siguranța de sine sunt doar câteva dintre valorile despre care un tată trebuie să discute cu copilul său.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
icon