Rolul bărbatului și al femeii în familia modernă. Ce spune Urania Cremene despre îndatoririle lor

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 9 aprilie 2023, 06:38

Rolul bărbatului și al femeii în familia modernă a fost un subiect detaliat și prezentat cu interes de Urania Cremene în episodul 8 din sezonul 4 MediCOOL. Iată ce sfaturi utile a oferit creatoarea programului „All About Parenting” despre îndatoririle celor doi parteneri.   

Reclamă

De puține generații, structura familiei a suferit o schimbare. În trecut, bărbații obișnuiau să meargă la muncă și să aducă banii în casă, în timp de femeia se ocupa cu treburile casnice și avea grijă de copii.

Lucrurile stau total diferit în prezent. Cei doi parteneri au împreună un loc de muncă, motiv pentru care este necesar ca responsabilitățile casei să se împartă la doi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urania Cremene este de părere că modul în care creștem un copil îi va influența, ulterior, rolul în familie. Băieții și fetele sunt învățați într-un mod diferit încă din copilărie despre îndatoririle pe care le au în casă. Creatoarea programului „All About Parenting” a explicat faptul că părinții au mai multe așteptări de la fete decât de la băieți.

Ne creștem diferit fetele față de băieți. Și nu doar în România se întâmplă asta.

– Urania Cremene
Reclamă

Așadar, femeile sunt instruite de mici să fie ordonate, să își gestioneze emoțiile, să îmbrace o ținută adecvată, să mănânce frumos, să nu se păteze. Situația este diferită în cazul băieților, care au o mai mare libertate din partea părinților.

Potrivit specialiștilor din episodul 8 al sezonului 4 MediCOOL, este dovedit statistic că tolerăm mai puțin dezordinea din camera unei fete față de cameră unui băiat.

Care este rolul bărbatului și al femeii în familia modernă

Rolul bărbatului în familia modernă este văzut de societate într-un mod diferit de cel al femeii. De-a lungul timpului, femeile și bărbații s-au adaptat noilor cerințe impuse de colectivitate în ceea ce privește îndatoririle lor în casă.

Reclamă

Înainte curățenia în casă, spălatul hainelor sau al vaselor erau câteva dintre activitățile făcute doar de mame, soții sau iubite. Pentru că vremurile s-au schimbat, bărbații au fost nevoiți să își ajute partenerele la îngrijirea casei și copilului.

Nu mai este un lucru neobișnuit ca un bărbat să dea cu aspiratorul sau să întindă hainele. De asemenea, și femeile au luat inițiativa de a aduce un venit în casa prin mersul zilnic la serviciu. Pe lângă toate acestea, publicul feminin are și alte responsabilități în familie. Creșterea copilului este o îndatorire a ambilor partenerei.

Din perspectiva mea, ar fi ideal să ne uităm la cum ne creștem fetele și la cum ne creștem băieții. În așa fel, pe viitor să știe să stea bine pe picioarele lor, să fie independenți, să se respecte reciproc și să știe fiecare ce au de făcut prin casă.

– Urania Cremene

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
icon