Ritualurile de înfrumusețare ale femeilor: epilarea

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 8 martie 2023, 07:48

Ritualurile de înfrumusețare ale femeilor înainte de un eveniment important au fost prezentate în episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL. Printre acestea se numără desigur și epilarea. Iulia Panțuru, medic dermatolog, și Georgiana Bălan, cosmeticiană, au vorbit despre pregătirile pe care le fac doamnele și domnișoarele pentru a-și menține aspectul fizic impecabil.

Reclamă

Nu trebuie să uităm faptul că fiecare femeie este frumoasă în felul său. Delicatețea, energia pozitivă și gingășia sunt doar câteva dintre trăsăturile cu care publicul feminin atrage atenția celor din jur.

Femeile au mare grijă de modul în care arată, motiv pentru care apelează la tot felul de „secrete” ce le mențin în formă. Acestora nu le este greu să își evidențieze frumusețea, însă situația devine mai complicată când sunt invitate la o cină romantică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a se face remarcate în fața persoanei iubite, doamnele și domnișoarele se pregătesc intens acasă. În episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL, doctorul Mihail Pautov și invitatele sale au vorbit despre ritualurile de înfrumusețare ale femeilor înainte de o cină romantică.

Care sunt ritualurile de înfrumusețare ale femeilor

Cele mai multe femei obișnuiesc să se machieze, să se coafeze și să îmbrace ținute impecabile pentru a arăta mai bine. Deseori, aceste ritualuri înainte de o cină romantică includ și epilarea.

Reclamă

Iulia Panțuru, medic dermatolog, și Georgiana Bălan, cosmeticiană, au vorbit în platoul emisiunii MediCOOL despre tehnicile de epilare. Iată care sunt principalele metode de epilare:

  • Epilarea definitivă cu laser;
  • Epilarea cu ceară;
  • Crema depilatoare;
  • Epilatorul electric;
  • Lama de ras.

Epilarea definitivă cu laser

Specialiștii recomandă epilarea definitivă cu laser. Iulia Panțuru a înlăturat orice zvon legat de faptul că această tehnică ar face rău organismului. Potrivit medicului dermatolog, nu există niciun articol public sau studiu care să demonstreze că epilarea laser ar fi cancerigenă.

Reclamă

Spre deosebire de celelalte metode de epilare, laserul distruge rădăcina firului de păr. Înainte de a apela la ședințele de epilare definitivă este important ca părul să nu fie smuls timp de o lună. În acest caz, doamnele și domnișoarele vor apela la lama de ras sau crema depilatoare.

În general se fac aproximativ 6 ședințe de epilare definitivă în anumite zone ale corpului. Tot cu proceduri în salon, femeile pot scăpa și de celulită.

Epliarea cu ceară

Epilarea cu ceară se numără printre cele mai dureroase tehnici de epilare la care femeile apelează, înainte de o cină romantică. Pentru a preveni durerea se pot lua analgezice sau se poate aplica o cremă anestezică cu 30 de minute înainte de procedură.

În urma epilării cu ceară, pielea rămâne foarte fină. De asemenea, creșterea firului de păr este încetinită.

Invitatele din platoul MediCOOL au explicat că prin această tehnică, firul de păr este smuls cu rădăcină. După cele 14 zile de la procedură, foliculul pilos se regenerează și crește din nou.

Epilatorul electric

Epilatorul electric nu face altceva decât să smulgă firul de păr, fiind o altă tehnică dureroasă de epilare. Firele de păr vor apărea din nou după 14 – 20 de zile de la procedură.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
icon