Cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Sfaturi utile pentru a pierde în greutate

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 17 aprilie 2024, 08:53

Unele ceaiuri sunt recunoscute datorită substanțelor care susțin procesul de slăbit. Acestea conțin compuși vegetali numiți catechine care pot avea efecte benefice asupra metabolismului. Citește despre cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Reclamă

Ceaiul are proprietăți medicinale și este a doua cea mai populară băutură din lume. Două sau trei cești consumate zilnic se asociază cu un risc mai scăzut de apariție a diabetului de tip 2, afecțiunilor de inimă, accidentelor vascular cerebrale și morții premature.

Cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus

Dacă obișnuiești să bei băuturi cu un conținut ridicat de calorii, înlocuirea acestora cu ceaiuri te poate ajuta să slăbești. Catechinele din compoziție pot crește metabolismul deoarece stimulează corpul să descompună grăsimile mult mai repede și să ardă mai multe calorii, potrivit Everyday Health.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Catechinele sunt un tip de compus vegetal cu proprietăți antioxidante puternice. Ceaiul are un conținut bogat în special în patru catechine: epicatechină, epigalocatechină, galat de epicatechină și galat de epigalocatechină. Galatul de epigalocatechină este cel mai abundent și ar putea contribui cel mai vizibil la numeroasele beneficii pentru sănătate ale ceaiului.

Există numeroase varietăți de ceai. Aromele și proprietățile lor unice se datorează diferențelor de procesare, locației geografice și soiurilor de plante. Aceste diferențe afectează compoziția nutrițională a fiecărui ceai și înseamnă că anumite tipuri pot fi mai potrivite pentru slăbit decât restul.

Reclamă

Ceai negru

Ceaiul negru are un conținut ridicat de flavone. Oferă proprietăți antioxidante, susține sănătatea inimii, poate îmbunătăți sănătatea intestinală, poate reduce tensiunea arterială și poate diminua riscul de apariție a accidentelor vascular cerebrale. Poate fi un înlocuitor al cafelei datorită cofeinei din compoziție. Poți adăuga un îndulcitor natural pentru a-i intensifica aroma.

Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri pentru slăbit. Acesta poate îmbunătăți metabolismul, ceea ce te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Galatul de epigalocatechină prezent în ceaiul verde poate inhiba dezvoltarea celulelor adipoase, astfel încât să împiedice formarea celor noi. De asemenea, ceaiul verde se numără printre cele mai eficiente ceaiuri pentru răceală. Acesta întărește imunitatea și ajută vindecarea.

Ceai de lămâie

Ceaiul de lămâie are un conținut bogat în antioxidanți și în vitamina C, fiind printre cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Acesta te poate ajuta să slăbești. Susține sănătatea inimii, controlează nivelurile de zahăr din sânge, vindecă durerea în gât, reduce riscul de apariție a cancerului și îmbunătățește sănătatea generală. Pentru a-i intensifica gustul, poți adăuga miere și piper negru.

Reclamă

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel oferă proprietăți de calmare și relaxare. Luptă împotriva retenției de apă și îmbunătățește metabolismul. Are antioxidanți, care pot aduce beneficii pentru sănătate și pot reduce riscul de a dezvolta anumite afecțiuni.

Ceai alb

Ceaiul alb este cel mai puțin procesat dintre toate ceaiurile, de aceea are o aromă ușoară. Ceaiul alb poate ajuta la accelerarea defalcării celulelor adipoase și la blocarea formării altora noi. Astfel, încurajează pierderea în greutate.

Ceai de scorțișoară

Ceaiul de scorțișoară poate fi eficient pentru slăbit, fiind unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru a scăpa de kilogramele în plus. Poate reduce circumferința taliei și te poate ajuta să arzi grăsimile. Poate aduce beneficii sănătății inimii și poate echilibra nivelurile de zahăr din sânge. Însă, nu se recomandă să-l bei în exces deoarece această băutură ar putea conține niveluri foarte ridicate de cumarină.

Ceai de fenicul

Dacă te balonezi după ce iei masa, ceaiul de fenicul te poate ajuta. Acesta susține reducerea inflamației și a retenției de apă din organism. Poate ajuta organismul în lupta împotriva infecțiilor, poate susține digestia și poate îmbunătăți calitatea somnului.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente la nivel mondial, fiind folosit drept condiment și plantă medicinală. Ceaiul de ghimbir poate aduce beneficii digestiei și te poate ajuta să-ți rezolvi problemele digestive. Îți poate îmbunătăți imunitatea și metabolismul.  

Ceai Oolong

Ceaiul Oolong provine din China, conform Times Now News. Îți poate sprijini metabolismul și îți poate accelera procesul de slăbit. Efectele de ardere a grăsimilor ale ceaiului Oolong pot duce direct la o pierdere în greutate prin sprijinirea metabolismului lipidelor.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Reclamă
PARTENERI
icon