Antena

Cele mai bune alimente pentru a combate deshidratarea. Cât de eficient este conținutul lor nutritiv

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 22 mai 2024, 06:16

Hidratarea are un rol important în organism, mai ales când te afli în circumstanțe care te pot face să pierzi cantități mari de apă. Deshidratarea apare atunci când corpul nu primește suficientă apă pentru a-și alimenta în mod corespunzător celulele și a funcționa. Află care sunt cele mai bune alimente pentru a combate deshidratarea.

Reclamă

Activitatea fizică intensă asociată cu temperaturile ridicate și lumina soarelui poate fi periculoasă pentru sănătate. Astfel, poți transpira mai multe lichide decât poate organismul completa în acel moment. Printre simptomele care însoțesc deshidratarea se numără: oboseala, amețeala, senzația de sete și buzele uscate.

Cele mai bune alimente pentru a combate deshidratarea

Pe lângă consumul ridicat de apă, ai putea lua în considerare gustări cu alimente hrănitoare care sunt bogate în electroliți, cum ar fi potasiu și sodiu, conform EatingWell. De aceea, poate fi util să citești etichetele nutriționale de pe ambalaje. Electroliții au rolul de a-ți face organismul să absoarbă apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alunele de pământ sărate te pot ajuta să-ți asiguri hidratarea deoarece au un conținut bogat în electroliți. În plus, acestea se caracterizează printr-un gust dulce, pot fi ușor depozitate, oferă senzație de sațietate și asigură energia pe tot parcursul zilei.

În plus, profilul lor nutritiv poate fi benefic pentru sănătate. Acestea includ în compoziție: potasiu, magneziu, fosfor, zinc, sodiu, proteine, vitamina E, vitamina B, fibre, grăsimi, carbohidrați și zaharuri.

Reclamă

Conținut ridicat de nutrienți esențiali

Alunele se remarcă prin conținutul bogat în fibre și proteine, nutrienți importanți pentru recuperarea după antrenament. Acestea pot fi eficiente, în special dacă transpiri foarte mult, deoarece conțin proteine ​​și grăsimi sănătoase, care îți pot oferi energie pe termen lung. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt cele mai bune alimente pentru a combate deshidratarea.

De asemenea, alunele sunt bogate în vitamina B3. Denumită și niacină, ce are un rol benefic în organism, însă, consumată în exces, poate deveni toxică.

Sursă importantă de electroliți

Alunele de pădure îți pot oferi o bună parte din electroliții de care ai nevoie zilnic: potasiu, magneziu și sodiu. Dacă bei multă apă și apoi mănânci câteva arahide sărate, electroliții din nuci te pot ajuta să folosești apa în celule, în loc să o elimini.

Reclamă

O persoană care practică un sport mai multe ore pe zi sau petrece mult timp afară, la temperaturi ridicate, are șanse mari să piardă mult mai multă apă sau mai mult sodiu. Deși poate părea contradictoriu, alunele de pădure sărate au un conținut de sodiu scăzut. De asemenea, au concentrații ridicate de potasiu, care poate ajuta la eliminarea excesului de sodiu din organism, fiind considerate a fi cele mai bune alimente pentru a combate deshidratarea.

Alternative la alunele de pădure

Alunele de pădure conțin proteine ​​specifice care declanșează un răspuns imunitar anormal la persoanele predispuse, potrivit HealthKart Connect. Sistemul imunitar al acestora identifică în mod greșit aceste proteine ​​ca invadatori dăunători și declanșează o reacție alergică cu simptome precum: erupții, mâncărimi, senzație de greață sau umflarea feței.

Dacă suferi de alergie la alunele de pădure, poți opta pentru înlocuitori cu beneficii nutriționale asemănătoare. Poți încerca: semințe sărate, legume sărate și nuci sărate. Printre acestea se numără: semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, năut prăjit, mazăre, migdale, fistic sau caju.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile verzei de Bruxelles. De ce să incluzi în alimentație această legumă
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Beneficiile sucului de sfeclă roșie. De ce îți poate sprijini sănătatea
Reclamă
PARTENERI
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Rețete Fel De Fel
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Pentru gustări simple și delicioase din zilele călduroase de vară îți propun o rețetă de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry. Este rețeta unui aperitiv sau o gustare caldă, proaspătă și savuroasă, cu arome mediteraneene, texturi contrastante și o prezentare elegantă. Aceste frigărui combină simplitatea legumelor proaspete cu savoarea brânzei topite. Toate sunt învelite într-un format ușor de servit și spectaculos vizual. Feliile subțiri de dovlecel sunt rulate în jurul cuburilor de brânză. Poți folosi halloumi, feta sau mozzarella. Toate acestea oferă o textură moale, dar elastică, cu margini ușor rumenite. Roșiile cherry aduc explozia de prospețime, dulceață și aciditate care echilibrează totul. Preparatul poate fi servit cald sau rece și este ideal ca aperitiv, pe un platou de vară. Merge bine și ca garnitură lângă carne sau chiar ca element central într-o masă vegetariană. Tot din dovlecel mai poți prepara și rețeta de rulouri cu prosciutto crudo. Este la fel de simplă și delicioasă, dar cu altă consistență și textură. Descrierea rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry Aceste frigărui sunt o adevărată declarație de vară. Pe fiecare bețișor, se întâlnesc aromele grădinii și gusturile unei vacanțe în sudul Italiei sau în Grecia. Acolo legumele coapte și brânzeturile locale se transformă în mici festinuri simple, dar spectaculoase. Feliile de dovlecel, fine și translucide, îmbracă brânza ca o panglică verde crud. Prin coacere, capătă o textură moale, ușor elastică, cu marginile ușor rumenite, iar aroma lor vegetală devine mai intensă, ușor dulceagă, cu accente de nuci crude. În interior, brânza începe să se topească lent, devine cremoasă, caldă și sărată, oferind un contrast seducător cu finețea legumelor. Dacă alegi o brânză cu personalitate (cum e halloumi sau cașcaval afumat), adaugi o notă ușor picantă sau afumată, ce ridică întregul ansamblu. Iar roșiile cherry – coapte ușor sau doar încălzite – pocnesc între dinți cu sucul lor dulce și acrișor, aducând acea explozie de prospețime care trezește toate celelalte gusturi. Ele sunt punctele de echilibru care leagă brânza și dovlecelul într-o armonie perfectă. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry.
icon