Ce se întâmplă dacă mănânci fructe zilnic. Modificările pe care le poate aduce acest obicei în organism

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 12 ianuarie 2024, 07:53

Fructele sunt alimente vegetale foarte sănătoase, care pot oferi o serie de substanțe nutritive esențiale, precum: minerale, vitamine și fibre. Dacă le consumi în fiecare zi, pot aduce numeroase schimbări benefice pentru sănătate. Află ce se întâmplă dacă mănânci fructe zilnic.

Reclamă

Majoritatea oamenilor nu includ în alimentație suficiente fructe, deși acestea pot oferi numeroase beneficii sănătății. Consumul zilnic de fructe și legume ar putea contribui la prevenirea afecțiunilor cronice precum: cancer, afecțiuni cardiace, accidentul vascular cerebral și demență.

Ce se întâmplă dacă mănânci fructe zilnic

Îți poți crește aportul de fructe necesare zilnic dacă le depozitezi corect și le incluzi în rețete culinare. Dacă nu le poți consuma cât timp sunt în stare proaspătă, le poți păstra în congelator sau la conservă, conform Eating Well.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți adăuga fructe în diferite preparate: salate, tarte, înghețate, prăjituri, sosuri, plăcinte, bomboane, biscuiți, rulouri sau piure. Astfel, le poți consuma mai ușor.

Pot susține sănătatea pielii

Radicalii liberi pot accelera aspectul îmbătrânirii pielii prin descompunerea colagenului din organism. Astfel, pot cauza apariția ridurilor și a unei nuanțe a pielii neuniforme și șterse. Fructele conțin concentrații ridicate de antioxidanți, care pot contribui la încetinirea deteriorării celulelor pielii. Acestea pot diminua inflamația și pot asigura protecție împotriva radicalilor liberi.

Reclamă

Pot menține hidratarea în organism

Hidratarea corespunzătoare face parte dintr-un stil de viață sănătos. Când te întrebi ce se întâmplă dacă mănânci fructe zilnic, ia în calcul că, pe lângă diferite băuturi, poți obține aportul necesar de lichide cu ajutorul acestora. Multe fructe conțin cantități mari de apă care pot ajuta la hidratare. Pepenele roșu reprezintă unul dintre cele mai hidratante fructe, urmat de pepenele galben și de căpșuni.

Pot sprijini sănătatea intestinală

A avea un microbiom intestinal bun se asociază cu un risc redus de diabet de tip 2 și o sănătate mintală mai bună. Fructele pot avea un rol major în menținerea sănătății tractului gastrointestinal. Acestea reprezintă o sursă bună de fibre alimentare, care au rolul de a contribui la susținerea sănătății intestinale și la prevenirea tulburărilor digestive, cum ar fi constipația.

Pot avea proprietăți antiinflamatoare

Când vrei să știi ce se întâmplă dacă mănânci fructe zilnic, reține cum compușii nutritivi care le oferă culoare au în general proprietăți antioxidante. Antioxidanții reprezintă substanțe ce au rolul de a lupta împotriva radicalilor liberi. Aceștia pot diminua inflamația în organism, potrivit Eat This, Not That.

Reclamă

Pot preveni afecțiunile cronice

Când beneficiezi de proprietățile antiinflamatoare ale consumului zilnic de fructe, acest obicei poate diminua șansele de apariție a afecțiunilor cronice. În plus, au un conținut bogat în: vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți. Acestea îndeplinesc rolul de a stimula sistemul imunitar.

De asemenea, consumul zilnic de fructe poate reduce șansele de a dezvolta: accident vascular cerebral, afecțiuni cardiace, hipertensiune arterială și anumite tipuri de cancer.

Te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus

Când vrei să știi ce se întâmplă dacă mănânci fructe zilnic, ia în considerare că te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Cu cât mănânci mai multe fructe și legume, cu atât se poate să ai mai puțină grăsime corporală. Fructele ar putea preveni și gestiona obezitatea. Acestea au puține calorii și conțin concentrații ridicate de fibre. Astfel, îți pot oferi senzație de sațietate pe termen lung.

Mai mult, poți încerca să consumi fructe pentru slăbit. De exemplu, portocalele și kiwi te pot ajuta să reduci inflamația din corp, ce se poate asocia cu excesul de kilograme în plus.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Simptomele alergiei la cafea. Cum le poți recunoaște
Simptomele alergiei la cafea. Cum le poți recunoaște
Simptomele alergiei la cafea. Cum le poți recunoaște
Alimente bogate în zinc. Rolul acestui mineral în organism
Alimente bogate în zinc. Rolul acestui mineral în organism
Alimente bogate în zinc. Rolul acestui mineral în organism
Efectele consumului excesiv de fibre. Ce impact pot avea asupra sănătății
Efectele consumului excesiv de fibre. Ce impact pot avea asupra sănătății
Efectele consumului excesiv de fibre. Ce impact pot avea asupra sănătății
Reclamă
PARTENERI
icon