Antena

Ce se întâmplă dacă bei zilnic o ceașcă de ceai. Cum poate reduce riscul de a dezvolta diabet

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 24 decembrie 2023, 07:01

Consumul regulat de ceai poate avea un impact profund și pozitiv asupra sănătății tale generale. Datorită proprietăților sale medicinale poate asigura numeroase beneficii pentru sănătate. Află ce se întâmplă dacă bei zilnic o ceașcă de ceai.

Reclamă

Ceaiul reprezintă a doua cea mai consumată băutură din lume, iar pe primul loc este apa. Două treimi din populația planetei bea ceai. Acest obicei cotidian îți poate oferi numeroase avantaje, dacă îl menții pe termen lung.

Ce se întâmplă dacă bei zilnic o ceașcă de ceai

Termenul de ceai include două categorii: ceaiurile adevărate și ceaiurile din plante, conform Eating Well.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există patru tipuri de ceai, care se încadrează în categoria ceaiurilor adevărate: ceai verde, ceai negru, ceai oolong și ceai alb. Toate acestea se obțin din planta Camellia sinensis. Pentru a le prepara, frunzele sunt încălzite sau oxidate în timpul procesării. În plus, ceaiurile adevărate conțin L-teanină, un aminoacid, care te poate ajuta să simți o stare de alertă.

Ceaiurile din plante reprezintă băuturi realizate prin înmuierea: ierburilor, florilor, rădăcinilor sau altor ingrediente în apă. În funcție de ingredientele folosite, anumite ceaiuri din plante conțin compuși unici care pot oferi beneficii pentru sănătate.

Reclamă

Poate îmbunătăți atenția

Dacă te întrebi ce se întâmplă dacă bei zilnic o ceașcă de ceai, ia în considerare ceaiul verde. Acesta conține L-teanină, un aminoacid care influențează sănătatea creierului. L-teanina găsită în ceai poate avea un rol major în susținerea atenției și poate stimula memoria. L-teanina poate sprijini creșterea anumitor unde cerebrale care îmbunătățesc cogniția.

Poate susține sistemul imunitar

Sortimentele de ceai, precum ceaiul negru și ceaiul verde, au un conținut bogat în polifenoli și proprietăți antiinflamatoare. O parte dintre polifenolii găsiți în unele ceaiuri adevărate, cum ar fi galatul de epigalocatechină și teaflavina, pot susține imunitatea.

Ceaiul negru are un conținut bogat în polifenoli. Aceștia sunt compuși chimici, care protejează plantele de agenții patogeni dăunători și de radiațiile ultraviolete, care provoacă boli. 

Reclamă

Poate echilibra tensiunea arterială

Consumul de flavan-3-oli, compușii vegetali găsiți în ceaiurile adevărate, se asociază cu beneficii pentru sănătatea inimii. Acestea pot include reducerea: tensiunii arteriale, a colesterolului și a zahărului din sânge.

Te poate ajuta să te hidratezi

Ceaiul se încadrează în categoria fluidelor. Astfel, te poate ajuta să te menții hidratat pe tot parcursul zilei. Asigurarea unui nivel de hidratare corespunzător îți poate menține funcțiile cognitive, poate contribui la reglarea temperaturii corpului și îți poate asigura digestia.

Poate reduce riscul de a dezvolta diabet

Consumul zilnic de ceai negru chinezesc poate diminua riscul de apariție a prediabetului și diabetului. Acesta poate asigura o serie de beneficii pentru sănătate datorită procesului de fermentație microbiană prin care se obține, potrivit Yahoo Finance.

Poate diminua riscul de a dezvolta cancer

Dacă te întrebi ce se întâmplă dacă bei zilnic o ceașcă de ceai, gândește-te că poate diminua riscul de a dezvolta cancer. Consumul de ceai îți poate proteja organismul împotriva cancerului, mai ales împotriva cancerului: bucal (oral), de ficat, de sân sau endometrial. Polifenolii prezenți în ceai au proprietăți antioxidante și pot absorbi radicalii liberi care contribuie la dezvoltarea cancerului. De asemenea, ar putea elimina răspândirea celulelor canceroase.

Poate crește durata vieții

Aportul mai mare de ceai negru a fost asociat cu un risc mai redus de deces, indiferent de cauză. Ceaiul negru poate diminua riscul de deces cauzat de: boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și boală cardiacă ischemică.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul femeilor sub 50 de ani diagnosticate cu cancer de sân este în creștere. Ce arată un nou raport
Numărul femeilor sub 50 de ani diagnosticate cu cancer de sân este în creștere. Ce arată un nou raport
Numărul femeilor sub 50 de ani diagnosticate cu cancer de sân este în creștere. Ce arată un nou raport
Pozițiile corecte pentru un somn odihnitor. Cum este indicat să dormi
Pozițiile corecte pentru un somn odihnitor. Cum este indicat să dormi
Pozițiile corecte pentru un somn odihnitor. Cum este indicat să dormi
Terapia cu bere: în ce constă și la ce se folosește
Terapia cu bere: în ce constă și la ce se folosește
Terapia cu bere: în ce constă și la ce se folosește
Reclamă
PARTENERI
icon