Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Publicat: 11 decembrie 2023, 06:11

Dacă vrei să diminuezi aportul de sodiu, poate fi util să optezi pentru tipuri de brânză care au un conținut scăzut de sare. Deși poate părea deficil, există o varietate de sortimente prin care îți poți diversifica dieta. Citește despre brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu.

Compoziția de sodiu din brânză variază în funcție de rețetă. Există unele varietăți pe care le poți include cu ușurință într-o dietă cu un aport scăzut al acestei substanțe nutritive. Din acest motiv, este important să fii atent la câteva aspecte.

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu

Poate fi aproape imposibil să găsești un tip de brânză care nu conține sare, potrivit Eating Well. Sarea este un adaos necesar pentru a preveni dezvoltarea agenților patogeni potențial dăunători în acest produs lactat. În același timp, contribuie la intensificarea aromei.

Anumite sortimente pot conține mai multă sare decât restul, astfel că pot deveni dăunătoare pentru persoanele care sunt nevoite să-și limiteze aportul din cauza a diferite afecțiuni medicale. De exemplu, hipertensiunea arterială și afecțiunile renale impun adoptarea unei diete cu un conținut redus de sare.

Brânză cottage fără sare

În general, brânza cottage conține concentrații ridicate de sodiu. Din acest motiv, se recomandă să verifici eticheta pentru a opta pentru acele sortimente care menționează clar că nu au sare sau sodiu în compoziție.

Brânză de capră

Brânza de capră este o brânză moale, cu aromă neutră. Deoarece laptele de capră are în compoziție mai puțină lactoză decât laptele de vacă, poate fi o alternativă utilă pentru cei care au o intoleranță la lactoză mai ușoară, conform How Stuff Works.

Mozzarella proaspătă

Mozzarellla proaspătă poate fi o variantă avantajoasă când cauți brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. În același timp, sortimentele de mozzarella mai procesate, care sunt frecvent tăiate sau mărunțite, au un conținut mai ridicat de sodiu pentru a împiedica deteriorarea. Mozzarella mai moale care se păstrează în lichid este un tip de brânză cu un conținut redus de sodiu.

Brânză ricotta

Brânza ricotta are un conținut scăzut de sare și poate fi ușor adăugată în gustări sau mâncăruri. Aceasta reprezintă o sursă bună de proteine și poate îmbunătăți echilibrul glucozei pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Mascarpone

Brânza mascarpone cremoasă și untoasă, poate avea concentrații destul de crescute de grăsimi, însă, poate fi o variantă bună atunci când cauți brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. În plus, conține cantități mici de calciu.

Brânză elvețiană

Brânza elevețiană conține puțină sare. Această brânză mai tare are un conținut foarte redus de lactoză. Din acest motiv, o face o opțiune potențial viabilă de produse lactate pentru persoanele care suferă de o intoleranță la lactoză mai ușoară.

Totodată, este important să eviți brânza topită, care se regăsește într-o varietate de texturi și arome. Aceasta conține concentrații crescute de sodiu și grăsimi saturate. Cantitățile mari de grăsimi saturate pot ridica nivelul de colesterol din organism.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
Cum influențează dieta apariția cariilor. Care sunt categoriile de alimente care pot afecta sănătatea dinților
PARTENERI