Totul despre fațetele dentare. Cum ne schimbă viața

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 19 aprilie 2023, 09:53

Stomatologul Traian Comănescu a spus totul despre fațetele dentare în episodul 10 din sezonul 4 MediCOOL. Puțini sunt cei care știu că această metodă de corectare a aspectului dinților ne poate schimba viața radical.

Reclamă

Igiena orală este foarte importantă pentru sănătatea întregului organism, dar și pentru menținerea unui aspect fizic plăcut. Adesea se întâmplă să avem foarte mare grijă de dinții noștri, dar să nu fim mulțumiți de cum arată aceștia.

În ultimii ani, tot mai mulți pacienți s-au prezentat în cabinetul stomatologului pentru a apela la diferite proceduri de corectare a danturii. Astfel, printre acestea se numără albirea dentară, fațetele dentare, aparatul dentar sau obturațiile dentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a fi în rând cu persoanele influente din zilele noastre, o mare parte a oamenilor aleg să își refacă dantura cu ajutorul fațetelor dentare. Metoda este una modernă minim-invazivă și cu rezultate imediate.

În episodul 10 din sezonul 4 MediCOOL, stomatologul Traian Comănescu a mărturisit totul despre fațetele dentare. Specialistul a explicat când e cazul să apelăm la o astfel de procedură, dar și cât de mult ne schimbă viața.

Reclamă

Totul despre fațetele dentare

Unul dintre cele mai mari avantaje ale fațetelor dentare este faptul că pacientul își poate alege culoarea sau forma. Aceștia pot opta pentru o nuanță de albă imaculat a dinților sau de un alb natura care nu iese prea mult în evidență.

Sunt culori foarte artificiale, care se văd de la distanță că sunt dinți puși. Și mai sunt cele care simulează o culoare naturală a dintelui.

– Traian Comănescu, medic stomatolog

Potrivit specialiștilor, cei mai mulți oameni merg la stomatolog când dezvoltă anumite complexe sau ticuri în ceea ce privește zâmbetul lor. Astfel, fațetele dentare reprezintă o soluție potrivită pentru rezolvarea acestor probleme.

Reclamă

Atunci când dintele are carii prea mari sau a fost distrus din această cauză se apelează la coroane dentare. Aceasta cuprinde dintele din toate zonele.

Trebuie să știm faptul că fațetele dentare se pot sparge în cazul unor incidente sau unui impact puternic. Este foarte important să mergem la stomatolog imediat pentru a înlocui fațeta afectată.

Stomatologul Traian Comănescu susține că igiena orală rămâne la fel atunci când avem fațete dentare. Este recomandat să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi.

Pacienții care aleg să își pună fațete dentare trebuie să treacă prin cabinetul stomatologului periodic (10 – 12 ani) pentru a le schimba. Perioada de „viață” a fațetelor dentare ține foarte mult de igiena orală și stilul de viață.

În momentul în care se vede o oarecare diferență între nivelul gingiei și nivelul fațetelor, pentru că dinții au un grad de mobilitate, atunci trebuie schimbate.

Procesul fațetelor dentare este unul complex. După ce pacientul împreună cu stomatologul au ales forma și culoarea, se șlefuiesc dinții și se ia amprenta finală.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
articol cu video
Totul despre fațetele dentare: tipuri și îngrijire
Totul despre fațetele dentare: tipuri și îngrijire
Totul despre fațetele dentare: tipuri și îngrijire
Reclamă
PARTENERI
icon