Metode de mărire a buzelor. Beneficiile și riscurile acestor tehnici estetice

Simina Dragut
Simina Dragut
Publicat: 24 aprilie 2024, 07:21

Multe persoane vor să-și mărească buzele și apelează la diferite tehnici estetice. Alexandru Lupoi, medic chirurg plastician, a fost invitatul medicului chirurg Mihail Pautov, în episodul 9, din sezonul 6, la MediCOOL. Citește despre metode de mărire a buzelor.

Reclamă

Alexandru Lupoi a discutat despre tehnicile folosite pentru mărirea buzelor, a precizat ce soluții se utilizează pentru a le pune în aplicare și a discutat despre potențialele riscuri ale intervențiilor estetice, mai ales când nu se respectă anumite etape.

Metode de mărire a buzelor

Creșterea volumului buzelor se realizează cel mai frecvent prin augmentarea cu acid hialuronic, special conceput pentru buze. Există mai multe tipuri de acid hialuronic, iar o parte dintre acestea sunt mai dure pentru a fi incluse la nivelul pomeților sau mandibulei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unele tipuri de acid hialuronic au o textură mai elastică. Când se adaugă în buze, se modifică mult fizionomia. Nu se poate folosi o substanță foarte dură pentru că acestea nu se vor mai mișca. Acesta este unul dintre motivele principale din cauza cărora migrează în partea superioară a buzelor. De asemenea, materialul utilizat poate migra dacă medicul îl aplică într-un plan anatomic greșit.

Dacă substanța folosită migrează, aceasta se poate dizolva și se pune în planul corect. Hialuronidază este substanța care poate dizolva acidul. Hialuronidaza există în clinici sub formă de praf pentru a topi acidul și se folosește foarte mult pentru a corecta efectele adverse ale unor metode de mărire a buzelor.

Reclamă

,,Hialuronidaza ajută și în cazul celei mai dificile complicații posibile, care este ocluzia vasculară. Practic, nu ai cum să vezi în corpul uman. Atunci poate exista o varieție anatomică, poate fi un vas mai aproape de piele decât ar trebui să fie și să injectezi din greșeală în acesta, ceea ce poate duce la ocluzie vasculară.”

– Alexandru Lupoi, medic chirurg plastician

-Cât de des se întâmplă ocluzia vasculară?
-Statistic, ocluzia vasculară apare foarte rar, dar este important ca persoana să fie informată în privința tuturor posibilelor complicații pentru a avea în vedere că medicul știe cum să le trateze dacă apar.

Aceste metode de mărire a buzelor depind foarte mult de cunoștințele medicului și de preferințe. Totodată, e bine de știut că dacă apelezi la aceste metode există mai multe riscuri pentru sănătate. Se poate întâmpla ca medicul să intre cu acul într-un vas de sânge și să injecteze acid în acesta. Deoarece acidul este mai dur, sângele nu va mai circula, ceea ce poate cauza necroză. Are un aspect asemănător cu cel al unei vânătăi extinse, care netratată și neobservată la timp, poate să determine moartea țesutului.

Reclamă

,,Orice practician ar trebuie să fie capabil să vadă la timp o necroză, s-o trateze cu hialuronidază pe loc.”

– Alexandru Lupoi, medic chirurg plastician

Rezultatele măririi buzelor

În general, este important ca persoanele care își doresc mărirea buzelor să aibă așteptări realiste. Dacă buzele au dimensiuni mici, nu pot căpăta dimensiuni foarte mari într-o perioadă scurtă. Acidul se pune treptat. Pot trece un an și jumătate sau doi ani până se pot obține buze cu un volum mai mare. Medicul face această recomandare pentru a evita migrarea sau modificarea materialului în timp.

Dacă materialul se extinde prea repede, țesutul o să încerce să se întoarcă la forma lui normală. Atunci, crește riscul ca acesta să migreze. Regula se aplică și dacă vrei să schimbi forma unei buze deoarece prezintă aceleași riscuri.

În cazurile în are persoana care cere metode de mărire a buzelor insistă și vrea o creștere rapidă a dimensiunilor, este indicat să i se explice care sunt rezultatele obținute în condiții de siguranță.

,,Iată cât de important este să ai un specialist pregătit, care poate să te îndrume corect. Poate să-ți spună când e prea mult și să te oprească să poată interveni atunci când apare o complicație neprevăzută.”

– Mihail Pautov, medic chirurg

Ai aici toate edițiile sezonului 6 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Te-ar mai putea interesa și
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Obiceiuri pentru sănătatea inimii. Cum poți proteja acest organ
Obiceiuri pentru sănătatea inimii. Cum poți proteja acest organ
Obiceiuri pentru sănătatea inimii. Cum poți proteja acest organ
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
Reclamă
PARTENERI
icon