Antena
Reclamă

îndulcitori

Cum identifici zahărul ascuns din alimente. Denumirile sub care îl găsești pe etichete
Nutriție | 4 noiembrie 2024

Cum identifici zahărul ascuns din alimente. Denumirile sub care îl găsești pe etichete

Majoritatea oamenilor consumă zahăr în exces, iar de multe ori, fără să știe. Pe etichetele alimentelor, zahărul se găsește sub mai bine de 60 de nume diferite, ceea ce face dificilă identificarea lui. Chiar și produse care nu au gust dulce sau care par sănătoase pot conține diverse forme de zahăr. Află cum recunoști zahărul ascuns din alimente. 
Cum identifici zahărul ascuns din alimente. Denumirile sub care îl găsești pe etichete
Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac cerebral
News | 25 iunie 2024

Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac cerebral

Un îndulcitor utilizat pe scară largă ca înlocuitor al zahărului, xilitolul dublează riscul de atac de cord și accident vascular cerebral când este consumat în cantitate mare sau frecvent, semnalează un studiu recent. Află ce alimente și băuturi conțin acest îndulcitor. 
Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac cerebral
articol cu video
Îndulcitori artificiali vs. îndulcitori naturali: care sunt diferențele
MediCOOL | 29 februarie 2024

Îndulcitori artificiali vs. îndulcitori naturali: care sunt diferențele

Multe persoane se întreabă ce îndulcitori pot alege pentru a-și proteja pentru sănătatea. Andu Preda, cercetător în biologie moleculară și nutriționist, a fost invitatul doctorului Mihail Pautov, în episodul 1, din sezonul 6, MediCOOL. Află mai multe despre „duelul” îndulcitori artificiali vs. îndulcitori naturali și află care sunt diferențele dintre ei.
Îndulcitori artificiali vs. îndulcitori naturali: care sunt diferențele
Ce este indicat să știi despre zahărul de cocos. Cum te poate ajuta acest îndulcitor
Nutriție | 4 ianuarie 2024

Ce este indicat să știi despre zahărul de cocos. Cum te poate ajuta acest îndulcitor

Zahărul de cocos reprezintă un îndulcitor natural, care poate fi folosit ca înlocuitor pentru zahărul obișnuit. Acesta are un conținut nutritiv mai ridicat și un indice glicemic mai scăzut. Citește ce este indicat să știi despre zahărul de cocos.
Ce este indicat să știi despre zahărul de cocos. Cum te poate ajuta acest îndulcitor
Ce este nectarul de agave. Care sunt beneficiile și riscurile
Nutriție | 5 decembrie 2023

Ce este nectarul de agave. Care sunt beneficiile și riscurile

Nectarul de agave reprezintă un îndulcitor natural, care se folosește frecvent pentru a înlocui zahărul în dietă deoarece mulți oameni îl consideră util pentru persoanele cu diabet. Totodată, spre deosebire de alți îndulcitori, implică mai multe efecte adverse pentru sănătate. Citește ce este nectarul de agave.
Ce este nectarul de agave. Care sunt beneficiile și riscurile
Topul îndulcitorilor naturali. De la cel mai benefic, la cel mai dăunător pentru sănătate
Nutriție | 29 octombrie 2023

Topul îndulcitorilor naturali. De la cel mai benefic, la cel mai dăunător pentru sănătate

Este important să eviți excesul de zahăr, mai ales pe termen lung deoarece poate cauza o serie de probleme de sănătate, inclusiv: sindrom metabolic, inflamație și obezitate. Din acest motiv, multe persoane aleg să consume îndulcitori naturali deoarece pot fi o modalitate mai bună de a-și gestiona aportul de zahăr. Află care este topul îndulcitorilor naturali.
Topul îndulcitorilor naturali. De la cel mai benefic, la cel mai dăunător pentru sănătate
Îndulcitorul din stevia sau „zahărul de stevia”. Ce este și ce beneficii are 
Nutriție | 1 octombrie 2023

Îndulcitorul din stevia sau „zahărul de stevia”. Ce este și ce beneficii are 

Stevia a câștigat popularitate ca alternativă sănătoasă la zahăr. Îndulcitorul din stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul alb, dar are zero calorii și nu crește glicemia. Totuși, stevia nu este lipsită de contraindicații și efecte adverse. 
Îndulcitorul din stevia sau „zahărul de stevia”. Ce este și ce beneficii are 
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse
Nutriție | 26 septembrie 2023

Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse

Îndulcitorul eritritol are un gust aproape la fel de dulce ca zahărul obișnuit, dar cu avantajul că nu aduce calorii în organism și nici nu afectează nivelul glicemiei. Deși pare alternativa ideală la zahărul de masă, studiile susțin că acest îndulcitor nu este complet inofensiv pentru sănătate. 
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse
Cu ce putem înlocui zahărul? Care sunt cei mai buni îndulcitori
Nutriție | 2 august 2023

Cu ce putem înlocui zahărul? Care sunt cei mai buni îndulcitori

Anunțul recent al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la riscurile aspartamului a readus în discuție alternativele sănătoase la zahărul rafinat. Putem alege dintr-o listă lungă de îndulcitori naturali și artificiali, dar sunt ei mai buni decât zahărul? Află ce opțiuni ai pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor.
Cu ce putem înlocui zahărul? Care sunt cei mai buni îndulcitori
icon