Rolul bunicilor în creșterea nepoților. Ce limite e indicat să stabilească părinții

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 7 iunie 2023, 06:58

Rolul bunicilor în creșterea nepoților este foarte importantă pentru dezvoltarea și educarea celor mici. Adesea, părinții aleg să stabilească anumite limite după ce copiii lor au stat o perioadă îndelungată cu bunicii, iar în comportamentul lor se observă schimbări.

Reclamă

Apariția nepoților este un prilej de bucurie pentru cei care abia așteptau să devină bunici. De cele mai multe ori, copiii reușesc să lege o relație foarte specială cu bunicul și bunica, mai ales dacă petrec mult timp alături de ei.

Bunicii sunt o adevărată sursă de creativitate, entuziasm și învățătură pentru cei mici, dar și o „mână” de ajutor pentru părinți. Atunci când timpul este limitat și responsabilitățile prea mari, adulții obișnuiesc să își duc micuții la bunici pentru câteva zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vizita în casa bunicilor vine cu o mulțime de avantaje și dezavantaje. Pentru că simt din nou cum este să aibă copii, aceștia tind să își răsfețe prea mult nepoții. O astfel de atitudinea poate avea efecte negative asupra comunicării dintre micuți și părinți.

În episodul 16 din sezonul 4 MediCOOL, Urania Cremene, creatoarea programului All About Parenting, a vorbit despre implicarea bunicilor în educația nepoților și despre limitele pe care ar trebui să le impună adulții.

Reclamă

Care este rolul bunicilor în creșterea nepoților

Bunicii au un rol esențial în creșterea nepoților lor, însă aceștia au obiceiul să exagereze când devin mult prea permisivi. Specialistul din platoul MediCOOL a evidențiat faptul cu bunica și bunicul sunt toleranți cu nepoții lor.

Pentru că au fost părinți la rândul lor, aceștia au abordat un alt tip de comportament cu nepoții, renunțând la stilul ferm și strict pe care l-au aplicat în cazul copiilor.

De asemenea, rolul bunicilor este să îi răsfețe pe cei mici și să se implice în viața lor. Înțelepciunea este un alt dar pe care aceștia îl oferă nepoților odată cu creșterea lor.

Reclamă

Când lucrurile devin ușor deranjante pentru adulți încep să stabilească anumite limite cu părinții lor. Deseori, aceștia sunt deranjanți de cantitatea de zahăr pe care micuții o mănâncă la bunici.

Urania Cremene, creatoarea programului All About Parenting, susține că este recomandat să existe o comunicare clară între părinți și bunici. Așadar, bunicii trebuie să țină cont de modul în care copiii lor vor să își crească, la rândul lor, micuții.

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
icon