Antena

Cum pregătim o cină romantică: rețeta cu midii

Ruxandra Vasilescu
Ruxandra Vasilescu
Publicat: 9 martie 2023, 08:34

Nicolai Tand a fost invitat în platoul MediCOOL pentru a dezvălui cum pregătim o cină romantică ideală. Bucătarul chef a oferit sfaturi despre cum putem impresiona persoana iubită cu o rețetă simplă și gustoasă. Iată cum se pregătește o cină romantică.

Reclamă

Adesea spunem că dragostea trece prin stomac, iar Nicolai Tand a fost prezent în episodul 4 din sezonul 4 MediCOOL pentru a confirma acest lucru. Atunci când ne dorim să ne surprindem partenerul apelăm la tot felul de cadouri: bijuterii, flori, vacanțe sau cine romantice.

Potrivit memoriilor lui Casanova, masa ar trebui să fie preludiu de fapt, iar alimentele ar trebui să reprezinte aluzii sexuale. Așadar, este recomandat să acordăm o mare atenție produselor pe care le servim persoanei iubite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O seară romantică în doi este cadoul pe care femeile și bărbații îl fac adesea partenerului. Aceasta vine la pachet cu momente de calitate petrecute în cuplu, dar și cu o masă ideală.

Cum pregătim o cină romantică: ce nu trebuie să lipsească

Nicolai Tand a vorbit despre alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masă când vrem să impresionăm partenerul. Pentru a pregăti o cină romantică perfectă trebuie să folosim următoarele produse:

Reclamă
  • Midii;
  • Sparanghel;
  • Ghimbir;
  • Ciocolată.

Bucătarul chef a explicat faptul că francezii consideră faptul că midiile se aseamănă cu sexul femeiesc, reprezentând o aluzie sexuală. Mai mult decât atât, acestea conțin Omega 3 și Zinc, ingrediente care contribuie la o viață sexuală sănătoasă.

Ghimbirul este menționat ca afrodisiac în cel mai vechi tratat de sexualitate. De asemenea, ciocolata oferă energie persoanei care o consumă, fiind nelipsită de pe masă.

Nicolai Tand a mărturisit că cel mai important este, când pregătim o cină romantică, să aflăm gusturile partenerului. Trebuie să ținem cont de preferințele persoanei iubite pentru a o impresiona din prima clipă.

Reclamă

Rețeta cu midii – secretul unei cine romantice

Rețeta cu midii reprezintă un prim pas către o cină romantică de neuitat. Nicoali Tand a explicat cum putem realiza acest preparat delicios în câteva etape simple.

Pentru început vom pune o oală pe foc în care vom adăuga o bucățică de unt, ca mai apoi să adăugăm midiile, coriandru, ceapă, usturoi, ghimbir și puțin vin. În plus, nu trebuie să uităm de gust, fapt pentru care vom pune sare și piper.

Cu siguranță rețeta de midii va impresiona papilele gustative ale partenerului în cadrul unei cine romantice. Pentru a surprinde și mai tare putem realiza o spumă pe care să o adăugăm în farfurie alături de midii.

Nu e mare lucru, e o mâncare simplă.

– Nicolai Tand

Ai aici toate edițiile sezonului 4 MediCOOL, emisiune difuzată de Antena 1 și disponibilă online exclusiv în AntenaPLAY.

Bucătarul chef a evidențiat faptul că midiile se pot pregăti într-un timp foarte scurt, fără prea multe complicații. În plus, Nicolai Tand recomandă să oferim atenție sporită fine dining-ului.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Reclamă
PARTENERI
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Rețete Fel De Fel
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Pentru gustări simple și delicioase din zilele călduroase de vară îți propun o rețetă de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry. Este rețeta unui aperitiv sau o gustare caldă, proaspătă și savuroasă, cu arome mediteraneene, texturi contrastante și o prezentare elegantă. Aceste frigărui combină simplitatea legumelor proaspete cu savoarea brânzei topite. Toate sunt învelite într-un format ușor de servit și spectaculos vizual. Feliile subțiri de dovlecel sunt rulate în jurul cuburilor de brânză. Poți folosi halloumi, feta sau mozzarella. Toate acestea oferă o textură moale, dar elastică, cu margini ușor rumenite. Roșiile cherry aduc explozia de prospețime, dulceață și aciditate care echilibrează totul. Preparatul poate fi servit cald sau rece și este ideal ca aperitiv, pe un platou de vară. Merge bine și ca garnitură lângă carne sau chiar ca element central într-o masă vegetariană. Tot din dovlecel mai poți prepara și rețeta de rulouri cu prosciutto crudo. Este la fel de simplă și delicioasă, dar cu altă consistență și textură. Descrierea rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry Aceste frigărui sunt o adevărată declarație de vară. Pe fiecare bețișor, se întâlnesc aromele grădinii și gusturile unei vacanțe în sudul Italiei sau în Grecia. Acolo legumele coapte și brânzeturile locale se transformă în mici festinuri simple, dar spectaculoase. Feliile de dovlecel, fine și translucide, îmbracă brânza ca o panglică verde crud. Prin coacere, capătă o textură moale, ușor elastică, cu marginile ușor rumenite, iar aroma lor vegetală devine mai intensă, ușor dulceagă, cu accente de nuci crude. În interior, brânza începe să se topească lent, devine cremoasă, caldă și sărată, oferind un contrast seducător cu finețea legumelor. Dacă alegi o brânză cu personalitate (cum e halloumi sau cașcaval afumat), adaugi o notă ușor picantă sau afumată, ce ridică întregul ansamblu. Iar roșiile cherry – coapte ușor sau doar încălzite – pocnesc între dinți cu sucul lor dulce și acrișor, aducând acea explozie de prospețime care trezește toate celelalte gusturi. Ele sunt punctele de echilibru care leagă brânza și dovlecelul într-o armonie perfectă. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de frigărui cu brânză învelită în felii de dovlecei și roșii cherry.
icon