Antena
Reclamă

zahăr adăugat

Cum identifici zahărul ascuns din alimente. Denumirile sub care îl găsești pe etichete
Nutriție | 4 noiembrie 2024

Cum identifici zahărul ascuns din alimente. Denumirile sub care îl găsești pe etichete

Majoritatea oamenilor consumă zahăr în exces, iar de multe ori, fără să știe. Pe etichetele alimentelor, zahărul se găsește sub mai bine de 60 de nume diferite, ceea ce face dificilă identificarea lui. Chiar și produse care nu au gust dulce sau care par sănătoase pot conține diverse forme de zahăr. Află cum recunoști zahărul ascuns din alimente. 
Cum identifici zahărul ascuns din alimente. Denumirile sub care îl găsești pe etichete
Tot ce trebuie să știi despre zahăr: cât poți consuma zilnic, tipuri și efecte
Nutriție | 30 mai 2024

Tot ce trebuie să știi despre zahăr: cât poți consuma zilnic, tipuri și efecte

Zahărul se găsește în multe alimente, sub o varietate de forme, de la zahărul natural din fructe la cel rafinat atât de blamat, dar și adorat. Află care sunt tipurile de zahăr, cantitatea maximă recomandată de medici și efectele pe care le au asupra sănătății. 
Tot ce trebuie să știi despre zahăr: cât poți consuma zilnic, tipuri și efecte
Poți face diabet de la dulciuri în exces? Cât de mare e pericolul dacă mănânci mult zahăr
Sănătate | 7 ianuarie 2024

Poți face diabet de la dulciuri în exces? Cât de mare e pericolul dacă mănânci mult zahăr

Pentru că diabetul implică un nivel crescut de zahăr în sânge, este firesc să te întrebi dacă poți face diabet de la dulciuri consumate în cantitate mare. Zahărul din alimentație este doar o piesă din puzzle, spun medicii, dar ar trebui să reduci cantitatea dacă vrei să previi diabetul.
Poți face diabet de la dulciuri în exces? Cât de mare e pericolul dacă mănânci mult zahăr
5 metode care scad glicemia natural, recomandate de medic
Sănătate | 18 noiembrie 2023

5 metode care scad glicemia natural, recomandate de medic

Ne putem reduce nivelul zahărului din sânge prin câteva măsuri simple și eficiente, care nu implică administrarea de medicamente. Iată cele mai bune metode care scad glicemia natural, recomandate de un specialist endocrinolog.
5 metode care scad glicemia natural, recomandate de medic
Zahărul în exces are 45 de efecte nocive asupra sănătății
News | 27 iunie 2023

Zahărul în exces are 45 de efecte nocive asupra sănătății

Există cel puțin 45 de motive pentru care ar trebui să eviți zahărul în exces din alimentație, potrivit unui studiu. Specialiștii OMS recomandă limitarea consumului de zaharuri libere la cel mult șase lingurițe pe zi.
Zahărul în exces are 45 de efecte nocive asupra sănătății
Fructele uscate în diabet: cât de indicate sunt și ce spun specialiștii despre ele
Nutriție | 25 iunie 2023

Fructele uscate în diabet: cât de indicate sunt și ce spun specialiștii despre ele

De obicei, persoanele cu diabet evită fructele uscate din cauza conținutului crescut de zaharuri, care pot deregla nivelul glicemiei. Cu toate acestea, nutriționiștii nu contraindică fructele uscate în diabet. Ele pot fi incluse în dietă, dar în anumite condiții. 
Fructele uscate în diabet: cât de indicate sunt și ce spun specialiștii despre ele
articol cu video
Cât zahăr consumi fără să știi. Care e cantitatea pe care organismul o poate digera fără efecte adverse
Sănătate | 13 iunie 2023

Cât zahăr consumi fără să știi. Care e cantitatea pe care organismul o poate digera fără efecte adverse

Cantitatea de zahăr care poate fi consumată în siguranță pe zi poate depinde de aportul caloric total, de nivelul de activitate și de alți factori. În general, cel mai bine este să eviți zaharurile adăugate atunci când este posibil, deoarece acestea nu conțin substanțe nutritive benefice. Consumul de prea mult zahăr poate contribui la apariția unor boli ce pot fi prevenite. Ca să eviți neplăcerile, află cât zahăr consumi fără să știi, dar și care e cantitatea pe care organismul o poate digera fără efecte adverse.
Cât zahăr consumi fără să știi. Care e cantitatea pe care organismul o poate digera fără efecte adverse
Zaharurile adăugate, un pericol pentru inimă
News | 2 mai 2023

Zaharurile adăugate, un pericol pentru inimă

Zahărul de masă, siropurile și îndulcitorii adăugați în alimente și băuturi procesate sunt la fel de periculoase pentru inimă precum grăsimile saturate, semnalează un nou studiu. Pentru a ne proteja de bolile cardiovasculare, medicii ne recomandă să evităm zaharurile adăugate. Sau, cel puțin, să limităm consumul lor.
Zaharurile adăugate, un pericol pentru inimă
icon