Reclamă
stevia
Nutriție
| 1 octombrie 2023
Îndulcitorul din stevia sau „zahărul de stevia”. Ce este și ce beneficii are
Stevia a câștigat popularitate ca alternativă sănătoasă la zahăr. Îndulcitorul din stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul alb, dar are zero calorii și nu crește glicemia. Totuși, stevia nu este lipsită de contraindicații și efecte adverse.
Îndulcitorul din stevia sau „zahărul de stevia”. Ce este și ce beneficii are
Nutriție
| 26 septembrie 2023
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse
Îndulcitorul eritritol are un gust aproape la fel de dulce ca zahărul obișnuit, dar cu avantajul că nu aduce calorii în organism și nici nu afectează nivelul glicemiei. Deși pare alternativa ideală la zahărul de masă, studiile susțin că acest îndulcitor nu este complet inofensiv pentru sănătate.
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse
Nutriție
| 7 august 2023
Beneficiile consumului de stevia. La ce se folosește
Stevia este o plantă recunoscută pentru gustul său dulce intens. În general, se folosește pentru a înlocui zahărul în prepararea alimentelor. Conține foarte puține calorii și poate fi folosită ca o alternativă sănătoasă la îndulcitorii artificiali. Află care sunt beneficiile consumului de stevia.
Beneficiile consumului de stevia. La ce se folosește
Nutriție
| 2 august 2023
Cu ce putem înlocui zahărul? Care sunt cei mai buni îndulcitori
Anunțul recent al Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la riscurile aspartamului a readus în discuție alternativele sănătoase la zahărul rafinat. Putem alege dintr-o listă lungă de îndulcitori naturali și artificiali, dar sunt ei mai buni decât zahărul? Află ce opțiuni ai pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor.
Cu ce putem înlocui zahărul? Care sunt cei mai buni îndulcitori