Antena
Reclamă

eritritol

Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac cerebral
News | 25 iunie 2024

Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac cerebral

Un îndulcitor utilizat pe scară largă ca înlocuitor al zahărului, xilitolul dublează riscul de atac de cord și accident vascular cerebral când este consumat în cantitate mare sau frecvent, semnalează un studiu recent. Află ce alimente și băuturi conțin acest îndulcitor. 
Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac cerebral
Ce este zahărul din mesteacăn sau xilitolul. Beneficii și contraindicații
Nutriție | 15 octombrie 2023

Ce este zahărul din mesteacăn sau xilitolul. Beneficii și contraindicații

Zahărul din mesteacăn, cunoscut și  sub numele de xilitol, este unul dintre cei mai populari înlocuitori ai zahărului de masă. El seamănă la aspect și la gust cu zahărul, iar studiile arată că ar avea și unele efecte benefice pentru sănătate. Află care sunt acestea, dar și ce contraindicații are xilitolul.
Ce este zahărul din mesteacăn sau xilitolul. Beneficii și contraindicații
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse
Nutriție | 26 septembrie 2023

Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse

Îndulcitorul eritritol are un gust aproape la fel de dulce ca zahărul obișnuit, dar cu avantajul că nu aduce calorii în organism și nici nu afectează nivelul glicemiei. Deși pare alternativa ideală la zahărul de masă, studiile susțin că acest îndulcitor nu este complet inofensiv pentru sănătate. 
Eritritolul: ce este, beneficii și efecte adverse
icon