Reclamă
        
    carne
 
                
                    MediCOOL
                    | 17 aprilie 2025
                
                Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
În funcție de modul în care consumi carnea, aceasta poate avea mai multe efecte asupra sănătății organismului. Roxana Voica, medic gastroenterolog, a fost invitata lui Mihail Pautov, medic specialist, în episodul 8, din sezonul 8, la MediCOOL. Carne crudă vs. carne gătită: care sunt diferențele.
                Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
             
            
                Nutriție
                | 8 februarie 2024
            
            Riscurile consumului de carne procesată. Efectele adverse ale alimentelor care o conțin
Carnea procesată include produse, precum: slănină, cârnați, salam, șuncă, alături de orice tip de carne care a trecut printr-un proces pentru a-i îmbunătăți conservarea. Acest proces se poate realiza prin: sărare, afumare sau fermentare. Din cauza metodelor de preparare, poate provoca efecte adverse. Citește despre riscurile consumului de carne procesată.
            Riscurile consumului de carne procesată. Efectele adverse ale alimentelor care o conțin
         
            
                Nutriție
                | 6 ianuarie 2024
            
            Cât de sigur este consumul de carne crudă. Ce impact poate avea asupra sănătății
Rețetele culinare ce au la bază carne crudă sunt prezente în multe bucătării tradiționale din întreaga lume. Pe lângă unele beneficii, preparatele care o conțin pot avea unele riscuri pentru sănătate. Află cât de sigur este consumul de carne crudă.
            Cât de sigur este consumul de carne crudă. Ce impact poate avea asupra sănătății
         
            
                Nutriție
                | 30 decembrie 2023
            
            Carnea de vită: beneficii și riscuri pentru sănătate
Carnea de vită este printre cele mai consumate tipuri de carne. Aceasta reprezintă o sursă importantă de substanțe nutritive esențiale, care pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate, dar pot ridica și unele riscuri. Citește despre carnea de vită.
            Carnea de vită: beneficii și riscuri pentru sănătate
         
            
                Nutriție
                | 24 decembrie 2023
            
            Riscurile consumului excesiv de carne. Cum îți poate afecta sănătatea
Fiecare persoană are propriile sale sensibilități alimentare, însă atunci când te confrunți cu efectele adverse cauzate de un anumit produs, este de preferat să-ți verifici dieta. Citește despre riscurile consumului excesiv de carne.
            Riscurile consumului excesiv de carne. Cum îți poate afecta sănătatea
         
            
                Nutriție
                | 21 decembrie 2023
            
            Efectele consumului frecvent de cârnați. Cum îți poate influența sănătatea
Cârnații sunt printre cele mai populare alimente procesate și consumate pe parcursul iernii. Deși au un conținut hrănitor, pot cauza unele reacții adverse când îi adaugi în dietă pe termen lung. Citește despre efectele consumului frecvent de cârnați.
            Efectele consumului frecvent de cârnați. Cum îți poate influența sănătatea
        