Reclamă
carne roșie

News
| 7 martie 2025
Excesul de carne roșie poate crește riscul de cancer colorectal. Oamenii de știință au evaluat rolul alimentației în dezvoltarea acestei afecțiuni
Excesul de carne roșie poate crește riscul de cancer colorectal. Studiul s-a concentrat pe o potențială legătură între consumul de fier alimentar și progresia cancerului. În cadrul său, oamenii de știință au evaluat rolul dietei în dezvoltarea acestei afecțiuni.
Excesul de carne roșie poate crește riscul de cancer colorectal. Oamenii de știință au evaluat rolul alimentației în dezvoltarea acestei afecțiuni

News
| 17 ianuarie 2025
Carnea roșie procesată poate crește cu 13% riscul de demență. Cercetătorii au analizat efectele acestui aliment asupra declinului cognitiv
Carnea roșie procesată poate crește cu 13% riscul de demență. Pe lângă influența pe care o poate avea asupra declinului cognitiv, acest aliment poate cauza un impact negativ asupra mai multor aspecte ale sănătății organismului.
Carnea roșie procesată poate crește cu 13% riscul de demență. Cercetătorii au analizat efectele acestui aliment asupra declinului cognitiv

News
| 8 noiembrie 2024
Eliminarea unui singur aliment din dietă poate reduce colesterolul și tensiunea arterială. Ce spun oamenii de știință despre această schimbare în alimentație
Eliminarea unui singur aliment din dietă poate reduce colesterolul și tensiunea arterială. În cadrul unui studiu recent, oamenii de știință au analizat diferite modificări în alimentație pentru a vedea cum pot influența sănătatea inimii.
Eliminarea unui singur aliment din dietă poate reduce colesterolul și tensiunea arterială. Ce spun oamenii de știință despre această schimbare în alimentație

Nutriție
| 10 august 2024
Ce este carnea roșie: tipuri, beneficii și riscuri
Multe persoane consideră dificile recunoașterea și selectarea tipurilor de carne. Chiar dacă în unele cazuri pot fi greu de diferențiat, poți învăța să le deosebești caracteristicile. Află ce este carnea roșie și ce beneficii și riscuri poate avea pentru sănătate.
Ce este carnea roșie: tipuri, beneficii și riscuri

News
| 1 decembrie 2023
Micoproteinele scad colesterolul și elimină grăsimea din jurul taliei – studiu
Alimentele care conțin micoproteine sunt o alternativă mai sănătoasă la proteinele din carnea roșie, potrivit unui nou studiu. Înlocuirea produselor din carne cu astfel de alimente poate reduce nivelul colesterolului și elimina grăsimea abdominală. Află ce sunt micoproteinele și ce produse alimentare le conțin.
Micoproteinele scad colesterolul și elimină grăsimea din jurul taliei – studiu

News
| 27 noiembrie 2023
Alimentul care crește riscul de diabet dacă e consumat mai mult de o dată pe săptămână
Consumul a două sau mai multe porții de carne roșie pe săptămână poate duce la apariția diabetului zaharat de tip 2, semnalează un nou studiu. Riscul crește direct proporțional cu numărul porțiilor, iar carnea roșie procesată este și mai periculoasă. Află care este cantitatea maximă de carne roșie recomandată de specialiști.
Alimentul care crește riscul de diabet dacă e consumat mai mult de o dată pe săptămână

Nutriție
| 8 iulie 2023
Dieta în artrită. 8 alimente și băuturi de evitat
Durerile și rigiditatea articulară care apar în artrită pot fi ținute sub control prin excluderea sau, cel puțin, limitarea consumului unor alimente care agravează simptomele. Iată cât de mult poate ajuta dieta în artrită și ce modificări ar trebui să faci în regimul alimentar.
Dieta în artrită. 8 alimente și băuturi de evitat